Baars fietsen

Baars fietsen, Rijksstraatweg 307, 6573 CX Beek Ubbergen, 024-8644226

Eldert Baars is samen met zijn vrouw Hella en twee medewerkers dagelijks op Rijksstraatweg 307 in Beek aan het werk. Hier verkopen en repareren ze sinds 2001 fietsen waarbij ze zich gespecialiseerd hebben in de elektrische fiets.

Eldert Baars is samen met zijn vrouw Hella en twee medewerkers dagelijks op Rijksstraatweg 307 in Beek aan het werk. Hier verkopen en repareren ze sinds 2001 fietsen waarbij ze zich gespecialiseerd hebben in de elektrische fiets.

Door de ligging van Beek en omgeving is er veel behoefte aan een fiets waarmee je gemakkelijk een helling oprijdt en lange afstanden aflegt. Eldert is erg enthousiast over de e-bike met een krachtige middenmotor die je bij hem kunt kopen: ‘De fiets met electrische ondersteuning is een prachtig vervoermiddel voor ouderen, voor werkforenzen die hun auto laten staan en jongeren die naar school gaan. Ondanks tegenwind en heuvels blijven mensen mobiel en kom je verder. Het is goed voor de gezondheid en het milieu.’

Voordat Eldert een winkel aan de Rijksstraatweg had, repareerde hij fietsen in de schuur van zijn huis in Beek. Daarnaast had hij een baan als timmerman. Hij begon met bakfietsen te maken om kinderen te vervoeren, maar hiervoor had hij te weinig ruimte en te weinig klandizie. Toen de winkel van Heinz van Bentum op de Rijksstraatweg vrij kwam, zijn hij en Hella fulltime aan de slag gegaan:” Het was in het begin keihard werken met dure investeringen waarbij je moeilijke keuzen moest maken, maar gelukkig zijn we door gegaan. We hebben nu een goed lopend bedrijf met twee vaste krachten.”

Eldert en zijn medewerkers Remco en Igor zijn vakmensen die alles weten van de e-bike. Je ziet ze dagelijks een stukje fietsen op Rijksstraatweg om alles te testen en te controleren. Naast de reparatie en verkoop geven ze veel informatie en service over allerlei soorten fietsen en onderdelen. Hella is van de afdeling P: “ik doe de PR, het PC werk, het Poetsen en het Prijzen, namelijk van de artikelen en van de mannen. We hebben met zijn vieren veel Plezier.”

De vakkundigheid en goede sfeer bij Baars fietsen is bekend bij de klanten die uit de hele regio komen. Door de beperkte ruimte kan Eldert niet uitbereiden. Daarom heeft hij zijn winkel virtueel vergroot met een webshop. Op Electricdrive.nl kun je onderdelen kopen zoals accu’s en laders en via nieuwsbrieven krijg je informatie en advies over e-bikes. Het is een verlengstuk van de winkel.

Eldert heeft inmiddels al veel vaste klanten uit Beek. Of zijn fietsenwinkel hier blijft, weet hij nog niet. Hij kijkt wel om zich heen voor uitbreidingsmogelijkheden, maar ziet ook de nadelen van een te grote en snelle groei:“ We zijn meer vakkundig dan commercieel ingesteld, we hebben bijvoorbeeld geen internetprijzen, maar wel een goede service. Onze winkel zit op een mooie lokatie waar mensen gericht naar toe gaan om een fiets te kopen of te laten repareren. We hebben een hele fijne klantenkring die ons regelmatig verwennen met gebak en koekjes. Het is een prachtig vak: fietsen maken en mensen blij maken.”

Bas Janssen